Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou
Suroviny
- 250 g Hrášek
 - 250 g Rýže dušená
 - 250 g Mrkev mražená
 - 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Směs koření na kuře
 - 1 špetka Kari koření
 - 3 šálek Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1491 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 98 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 330.8 mg
 - Draslík 979.6 mg
 - Vláknina 7860.8 mg
 - Vitamín A 7860.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dle návodu na obalu připravíme rýži.
 - 
                                2
Naporcované kuře umyjeme, osolíme, opepříme a přidáme i směs koření na kuře. Do pekáčku naklademe naporcované kuře, nalijeme tři lžíce olivového oleje a 1 dl vývaru.
 - 
                                3
Pečeme v troubě na mírném až středním ohni 40 minut.
 - 
                                4
Po celou dobu dle potřeby podléváme vývarem. Porce kuřete během pečení jednou obrátíme.
 - 
                                5
Když je kuře upečené, vyjmeme je z pekáčku a do pekáčku nasypeme hrášek a karotku. Přidáme tolik kuřecího vývaru, až je zelenina ponořená ze dvou třetin. Vše osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Vložíme zpět do trouby, kde dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká.
 - 
                                6
Kuře obereme, maso nakrájíme na malé kousky a spolu s rýží přidáme k zelenině. Smícháme, přidáme dvě lžíce másla a vše společně podusíme ještě 5 minut.
 - 
                                7
Podáváme na předehřátých talířích posypané nastouhaným eidamem.