Slané vdolky
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Mouka polohrubá
 - 1.2 šálek Mouka kukuřičná
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 228.1 mg
 - Vláknina 3804 mg
 - Vitamín A 3804 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.
 - 
                                2
V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.
 - 
                                4
Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.
 - 
                                5
Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.
 - 
                                6
Pečeme 15 minut dozlatova.