Datlový koláč s jablky
Suroviny
- 100 g Margarín
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Jablka
 - 0.666667 šálek Datle
 - 1 šálek Ořechy vlašské
 - 1 šálek Mouka žitná celozrnná
 - 1 šálek Ovesné vločky
 - 4 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Tuk Perla jedlý
 - 4 polévková lžíce Sirup javorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 959 kcal
 - Sacharidy 153 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 153 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 1231.1 mg
 - Vláknina 52807.3 mg
 - Vitamín A 52807.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem.
 - 
                                2
V hrnci za mírného varu povaříme margarín, cukr, sirup a datle.
 - 
                                3
Za stálého míchání do směsi přidáme mouku, jablka, vločky a citrónovou šťávu.
 - 
                                4
Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech.
 - 
                                5
Nakonec ozdobíme ořechy a dáme péct.
 - 
                                6
Pečeme 40 minut. Hotový koláč krájíme a servírujeme.