Paštika vepřová
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 200 g Cibule
 - 500 g Játra vepřová
 - 80 g Slanina vepřová
 - 20 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 4 g Nové koření mleté
 - 4 g Muškátový oříšek
 - 300 g Vepřový bok
 - 5 g Tymián sušený
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 kg Chléb konzumní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1067 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 267.1 mg
 - Draslík 302.4 mg
 - Vláknina 1654.2 mg
 - Vitamín A 1654.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.
 - 
                                4
Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.