Nakládaná vejce v koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bobkový list
  • 12 ks Hřebíček
  • 0.5 l Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 189 mg
  • Vláknina 1819 mg
  • Vitamín A 1819 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Proložíme je bobkovým listem a vložíme do velké sklenice.

  • 2

    Ve vodě svaříme ocet s kořením a cukrem a necháme vychladnout. Ve směsi rozmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a zalijeme vejce. Sklenici uzavřeme a odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu