Indická cizrna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 598.3 mg
 - Vláknina 12353 mg
 - Vitamín A 12353 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.
 - 
                                2
Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.
 - 
                                3
Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.
 - 
                                4
Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.
 - 
                                5
Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.