Čokoládový bostonský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Čokoláda hořká
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr moučkový
  • 225 g Těsto Wonton
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 1.5 dl Žervé
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 132.6 mg
  • Draslík 291.5 mg
  • Vláknina 10880 mg
  • Vitamín A 10880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme těsto vidličkou, položíme na pečící papír a 20 minut pečeme. Papír odstraníme a vrátíme do trouby na 5 minut. Poté vyndáme a necháme vychladit.

  • 2

    Kousky čokolády nalámeme do talíře a necháme talíř nad hrncem s vařící vodou, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozetřeme ji na chladný podklad. Jakmile čokoláda ztuhne, naškrábeme z ní ozdobné kornoutky.

  • 3

    Do pěny ušleháme vejce s cukrem, přisypeme mouku, cukr, sůl, moučkový cukr a vmícháme vanilkový extrakt. Vznikne nám náplň.

  • 4

    V hrnci uvedeme mléko s jogurtem do varu a přecedíme do jablečné směsi. Nalijeme do hrnce s dvojitým dnem a mícháme, dokud směs nebude hustá.

  • 5

    Čokoládu zahříváme v hrnci jemně s griotkou, dokud se nerozpustí. Vmícháme do vaječného krému, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 6

    Do korpusu z těsta vlijeme čokoládovou směs, na ni rozetřeme žervé a ozdobíme čokoládovými kornoutky.

Komentáře k receptu