Ryba s rebarborou na kari
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
 - 300 g Reveň (Rebarbora)
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.37 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 89.2 mg
 - Draslík 427.6 mg
 - Vláknina 6353.5 mg
 - Vitamín A 6353.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme a na malé kostky nakrájíme rybu. Pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikrytou dáme do lednice.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozpálíme v hrnci olej, osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek.
 - 
                                3
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké kousky. Přidáme k cibuli a podusíme 3 minuty. Přidáme cukr a kari. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbylou citronovou šťávu, sůl, pepř, smetanu a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Do omáčky přidáme rybu nakrájenou na kostky a prohřejeme 5 minut, aby dosáhla varu.
 - 
                                5
Rybí kari posypeme petrželkou a ihned podáváme.