Zvěřinová řezanka
Suroviny
- 500 g Srnčí kýta
 - 500 g Kančí kýta
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Jalovec
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Paprika mletá pálivá
 - 2 g Tymián sušený
 - 2 g Šalvěj sušená
 - 2 g Koriandr mletý
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření mleté
 - 200 g Olej slunečnicový
 - 300 g Chléb konzumní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 693 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 98.4 mg
 - Vláknina 2682.7 mg
 - Vitamín A 2682.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 12.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze srnčí kýty i maso z kančí kýty nakrájíme na menší kousky, posypeme mletým jalovcem, novým kořením, solí, pepřem, tymiánem, šalvějí, koriandrem, přidáme bobkový list, mletou sladkou i pálivou papriku, polijeme olejem, promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den maso vložíme do rozpálené pánve, zprudka orestujeme, podlijeme troškou vody, dodusíme do měkka. Průběžně podléváme vodou, ale jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
 - 
                                2
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.