Zavařený malinový mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 100.8 mg
 - Vláknina 8666.7 mg
 - Vitamín A 8666.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
 - 
                                2
Šťávu rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a tmavém místě.