Borůvkový dezert se želatinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 181.8 mg
 - Vláknina 7925 mg
 - Vitamín A 7925 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.
 - 
                                3
Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.