Rychle kvašené bílé zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 359.3 mg
 - Vláknina 9245 mg
 - Vitamín A 9245 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelné hlávky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a pokrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Na dno kastrolu vložíme kousek chleba, oloupaný brambor a přidáme zelí. Posypeme kmínem, zalijeme vlažnou, osolenou vodou a zakryté odložíme na teplém místě. Necháme kvasit cca 2-3 dny.
 - 
                                3
Takto kvašené zelí je určeno k rychlé spotřebě.