Salát bramborový s uzeným lososem
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 100 g Jogurt bílý
 - 150 g Losos uzený
 - 50 g Řeřicha
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 6 polévková lžíce Masový vývar
 - 5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 1453.6 mg
 - Vláknina 18884.8 mg
 - Vitamín A 18884.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
 - 
                                2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
 - 
                                4
Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
 - 
                                5
V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme.
 - 
                                6
Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                7
Avokádo oloupeme a pokrájíme na kostičky. Uzeného lososa rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                8
Kolečka cibule, kousky avokáda a nudličky z uzeného lososa vmícháme do bramborového salátu. Necháme alespoň 15 minut odležet.
 - 
                                9
V osolené vodě uvaříme natvrdo vejce. Zchladíme je, oloupeme skořápku a nakrájíme na osminy. Vejci obložíme talíře se salátem.