Mrkev v octové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 60 g Cukr moučkový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 230 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 14 mg
  • Vláknina 6160 mg
  • Vitamín A 6160 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do misky nalijeme ocet, přidáme cukr a špetku soli, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme mrkev, prolisovaný česnek, promícháme a necháme marinovat dvě hodiny.

  • 2

    Mrkev vyjmeme z marinády, necháme okapat a podáváme jako zeleninovou přílohu.

Komentáře k receptu