Studená višňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 310.4 mg
 - Vláknina 6234 mg
 - Vitamín A 6234 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 150.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.