Hovězí kotlík s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí plec
  • 250 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Brambory
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Saturejka
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Bazalka
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1820.9 mg
  • Vláknina 25332.5 mg
  • Vitamín A 25332.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, brambory oškrábeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, loupaná rajčata slijeme, zelené fazolové lusky zbavíme vláken, odkrojíme obě špičky a lusky překrojíme napůl, saturejku, petrželku a bazalku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut. Přisypeme brambory, saturejku, fazolky a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme rajčata, petrželku, bazalku a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu