Bramborový salát s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1304 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 1247.5 mg
 - Vláknina 29623.5 mg
 - Vitamín A 29623.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.