Bramborový salát s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1631 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1008 mg
 - Vláknina 16207.5 mg
 - Vitamín A 16207.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, salátovou okurku nastrouháme na jemné plátky, nakládané okurky scedíme, nastrouháme nahrubo, ponecháme si 40 ml láku z okurek. Pažitku s petrželkou posekáme najemno, bílou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 
                                2
Do salátové mísy vsypeme brambory, okurky, cibuli, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Lák z okurek smícháme s vývarem, hořčicí, olejem a salát v míse zalijeme. Lehce promícháme a při podávání posypeme pažitkou a petrželkou.