Pečené brambory v alobalu s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 1029.7 mg
 - Vláknina 14837.5 mg
 - Vitamín A 14837.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky posekáme na jemno, vsypeme do misky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, dvě třetiny měkkého másla a důkladně promícháme. Misku zakryjeme a vložíme do lednice.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Chřest očistíme, vložíme do malého pekáčku, přidáme zbytek másla a vložíme na posledních 20 minut k bramborám do trouby.
 - 
                                3
Upečené brambory rozbalíme, rozkrojíme napůl, upravíme na talíře, doplníme chřestem, kousky ochuceného másla z lednice, osolíme a podáváme.