Smažené brambory s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 841 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 684.6 mg
 - Vláknina 9257.5 mg
 - Vitamín A 9257.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme zvolna z obou stran zhruba 15 minut, až budou zlatavé a křupavé. Brambory vyjmeme z pánve, do tuku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Jednotlivé porce posypeme bylinkami a podáváme.