Bramborové palačinky s jahodovým tvarohem
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 30 g Cukr moučkový
 - 100 g Šlehačka ve spreji
 - 250 g Jahody zahradní
 - 2.4 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 402.5 mg
 - Draslík 864.9 mg
 - Vláknina 12872.5 mg
 - Vitamín A 12872.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme špetku soli, vejce, smetanu, mouku a vymícháme těsto, které necháme 20 minut odležet.
 - 
                                2
Do misky vložíme měkký tvaroh, přilijeme mléko a vyšleháme metlou. Přisypeme cukr, pokrájené jahody, promícháme a opatrně přimícháme šlehačku.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou přiléváme postupně těsto a smažíme palačinky z obou stran dozlatova. Potřeme tvarohovým krémem a podáváme.