Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Rajčata sušená
  • 175 g Artyčoky
  • 400 g Sýr Feta
  • 85 g Olivy
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tymián
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 147.6 mg
  • Vláknina 4291.7 mg
  • Vitamín A 4291.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme.

  • 2

    Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná).

  • 3

    Můžeme přidat i trochu oleje z artyčoků, jestliže jsme použili konzervované. Přidat můžeme i olej ze sušených rajčat.

  • 4

    Fetu nakrájíme tak na 12 kusů a spolu s překrájenými rajčaty a artyčoky smícháme a dáme do mísy. Přidáme olivy a zalijeme bylinkovým olejem. Můžeme posypat tymiánem.

  • 5

    Necháme přes noc marinovat.

Komentáře k receptu