Vepřový guláš s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 100282 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 602.9 mg
 - Draslík 904.9 mg
 - Vláknina 10138.5 mg
 - Vitamín A 10138.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
 - 
                                2
Během dušení přidáme do guláše očištěné, na kostky nakrájené brambory, lžíci rajčatového protlaku nebo guláš můžeme podlévat při dušení rajčatovou šťávou.
 - 
                                3
Na závěr guláš posypeme na kroužky nakrájenou cibulí osmahnutou na tuku a znojemskými okurkami na jemno nakrájenými.
 - 
                                4
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.