Olihňové jednohupky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 21 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 41.7 mg
- Vláknina 102.2 mg
- Vitamín A 102.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme. 
- 
                                2Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody. 
- 
                                3Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky. 
- 
                                4Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        