Borůvkovo-pomerančová marmeláda
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 273.4 mg
- Vláknina 10560 mg
- Vitamín A 10560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče omyjeme, osušíme, kůru oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Pomerančovou dužinu zbavíme slabé bílé slupky a nakrájíme na malé kousky. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat. 
- 
                                2Do velkého hrnce vložíme pomerančovou dužinu i kůru, borůvky, želírovací cukr a vše důkladně promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut. Potom hrnec sundáme ze sporáku. 
- 
                                3Připravenou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček a vzduchotěsně uzavřeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        