Suši se pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 2034 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 36.3 mg
 - Draslík 304.9 mg
 - Vláknina 3860 mg
 - Vitamín A 3860 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet.
 - 
                                2
Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu.
 - 
                                3
Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet.
 - 
                                4
Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru.
 - 
                                5
Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout.