Vaječný koláč se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Čedar
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 100 g Rukola
  • 500 g Listové těsto
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 304.5 mg
  • Draslík 293.4 mg
  • Vláknina 5987.5 mg
  • Vitamín A 5987.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečící formu vyložíme plátem listového těsta. Smícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku, promícháme a směsí posypeme dno formy.

  • 2

    Na sýr rozložíme slaninu a vše přelijeme rozšlehanými vejci, která jsme osolili a opepřili.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15 - 20 minut. Hotový koláč ozdobíme na jemno nasekanou rukolou.

  • 4

    Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu