Salát pollo Rosso
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 40 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Olivy černé
 - 60 g Cibulka jarní
 - 10 g Tabasco
 - 200 g Salát Rosso
 - 40 g Máta
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Avokádo
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 874.2 mg
 - Vláknina 11852.7 mg
 - Vitamín A 11852.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku.
 - 
                                3
Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                4
Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme.
 - 
                                5