Salát pollo Rosso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Olivy černé
  • 60 g Cibulka jarní
  • 10 g Tabasco
  • 200 g Salát Rosso
  • 40 g Máta
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Avokádo
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 874.2 mg
  • Vláknina 11852.7 mg
  • Vitamín A 11852.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.

  • 2

    Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku.

  • 3

    Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat.

  • 4

    Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme.

  • 5

Komentáře k receptu