Opilé špekáčky s chilli papričkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 ml Kečup
  • 8 ks Špekáčky
  • 8 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 3 špetka Sůl
  • 8 plátek Chléb samožitný
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 211.3 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibule rozkrojíme a pokrájíme na tenké plátky. Z omytých chilli papriček odřízneme stopky. Špekáčku podélně nakrojíme a do každého vložíme chilli papričku.

  • 2

    Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém chutném sádle zpěníme cibuli. Poté k ní přimícháme kečup, hořčici, směs dochutíme solí, na cibuli poklademe špekáčky, zalijeme je černým pivem a pomalu je vaříme do doby, až se cibule rozvaří a vzniklá šťáva se zredukuje minimálně na polovinu, bude hustá a pomalu se začne smažit.

  • 3

    Na talíře každému položíme 2 špekáčky s cibulí i šťávou a hned teplé je servírujeme s čerstvým tmavým chlebem.

Komentáře k receptu