Divoká husa vařená
Suroviny
- 60 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 12 g Sůl
- 150 g Houby čerstvé
- 250 g Zelenina kořenová
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 30 g Jíška hotová světlá
- 1200 g Husa divoká
- 1000 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 163.4 mg
- Vláknina 3827.3 mg
- Vitamín A 3827.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme.
-
2
Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou.