Studená polévka z červené řepy
Suroviny
- 300 g Červená řepa
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 700 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Wasabi mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 316.7 mg
 - Vláknina 4585.8 mg
 - Vitamín A 4585.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu, sloupnuté a na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, nastrouhaný zázvor, wasabi, ocet, olej, vývar, sůl, pepř a kysanou smetanu (polovina dávky) dáme do mixeru a rozmixujeme najemno.
 - 
                                2
Umixovanou směs přecedíme přes síto do mísy, kterou potom dáme do chladničky. Podáváme studenou, ozdobenou kysanou smetanou.