Kachna s kiwi a limetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 629 mg
 - Vláknina 7495.3 mg
 - Vitamín A 7495.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme.
 - 
                                2
Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé.
 - 
                                3
Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne.
 - 
                                4
Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme.
 - 
                                5
Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme.