Losos ve smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Losos - filety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70.4 mg
 - Draslík 692.9 mg
 - Vláknina 4325.7 mg
 - Vitamín A 4325.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
 - 
                                4
Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
 - 
                                5
Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
 - 
                                6
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                