Závitky z kuřecích jater
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 125 g Játra kuřecí
 - 60 g Špenát listový čerstvý
 - 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 300 g Slanina vepřová
 - 6 g Česnek
 - 1 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 5 ks Šalotka
 - 2 ks Petržel - nať
 - 2 ks Rajčata
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 167.8 mg
 - Draslík 1134.3 mg
 - Vláknina 1970.3 mg
 - Vitamín A 1970.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme kuřecí játra a opékáme cca 3 minuty, aby uvnitř zůstala krvavá. Rozmixujeme je, dáme do mísy a necháme stranou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme zbytek másla, zpěníme nadrobno nasekanou šalotku. K játrům přidáme šalotku, nakrájenou slaninu, nakrájený listový špenát, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 1 stroužek prolisovaného česneku, tymián, šalvěj, hřebíček, sůl, pepř a zamícháme. Polovinu hmoty rozmixujeme a přimícháme zpět do zbylé hmoty v míse. Hmotu balíme do plátků slaniny a opečeme je na rozehřáté pánvi z obou stran. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 35 minut při velmi mírné teplotě péci.
 - 
                                3
Podáváme horké, například položené na plátku rajčete.