Kuře s hráškem a rýží
Suroviny
- 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 250 g Rýže dlouhozrnná
 - 2 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Kokos čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3.5 dl Voda pitná
 - 1.5 kg Kuře
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 4 polévková lžíce Kokosové mléko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 899.6 mg
 - Vláknina 21517.8 mg
 - Vitamín A 21517.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, česnek, tymián, celer, pažitku a 4 lžíce vody dáme do mixéru a vše rozmixujeme do hladka. Směs přendáme do pánve. Do mixéru přidáme kokosové mléko, pokrájený kokos a rozmixujeme dohusta. Mléko přidáme ke směsi cibule a celeru. Vmícháme hrášek a chilli.
 - 
                                2
Povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme cukr, olej a vaříme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Vložíme porce kuřete a smažíme 20 minut za častého otáčení, dokud nezhnědnou.
 - 
                                3
Přidáme kokosovou směs, rýži a zbývající vodu. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, aby rýže a kuře změkly a tekutina se vstřebala.
 - 
                                4
Podáváme teplé.