Roláda z kančího boku
Suroviny
- 100 g Vepřové škvarky
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 ml Mléko polotučné
 - 400 ml Voda pitná
 - 120 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Klobása vepřová
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Kančí bok
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 270.5 mg
 - Draslík 185.5 mg
 - Vláknina 3074.9 mg
 - Vitamín A 3074.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, přimícháme umleté vepřové škvarky, klobásu nakrájenu na kostičky, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, rozmíchaná vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.
 - 
                                3
Hotovou náplň naneseme na plát bůčku, dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáčku na cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme teplou vodou.
 - 
                                4
Hotovou roládu vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Omáčku přecedíme a podáváme s nakrájenou roládou, z které jsme odstranili provázek.