Basbousa z kokosu
Suroviny
- 150 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Pšeničná krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 250 g Kokos strouhaný
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1523 kcal
 - Sacharidy 205 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 383.5 mg
 - Vláknina 19810 mg
 - Vitamín A 19810 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 9.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme plech na pečení.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme cukr, vodu a citrónovou šťávu. Vzniklý sirup necháme důkladně vychladnout.
 - 
                                3
Mezitím v míse promícháme rozpuštěné máslo, mouku, kokos, cukr krupici, krupicovou mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
 - 
                                4
Vzniklou směs nalijeme na připravený plech a pečeme 35 minut.
 - 
                                5
Hotový moučník vyndáme, nakrájíme a polijeme připraveným sirupem. Nakonec každý kousek ozdobíme mandlí, ihned servírujeme.