Krevetová tamarindová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 6 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 984.6 mg
  • Vláknina 30440 mg
  • Vitamín A 30440 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.

  • 2

    Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu