Strouhaná buchta
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 750 g Tvaroh jemný
 - 250 g Cukr moučkový
 - 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 148.6 mg
 - Draslík 176.6 mg
 - Vláknina 2837.3 mg
 - Vitamín A 2837.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a dáme do mrazáku na 2 hodiny.
 - 
                                2
Uvaříme pudink, necháme vychladnout, poté smícháme s dalšími ingrediencemi a přidáme sníh z bílků.
 - 
                                3
První díl těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech.
 - 
                                4
Potřeme nádivkou a nastrouháme díl druhý.
 - 
                                5
30 minut pečeme.