Vepřové plátky na zelenině s houbami
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 544.8 mg
 - Vláknina 9525 mg
 - Vitamín A 9525 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na malá kolečka. Pórek důkladně opláchneme od nečistot a rozkrájíme na kolečka. Houby očistíme, krájíme na plátky, mrkev na kolečka.
 - 
                                2
Do misky nasypeme škrob, přidáme sůl a pepř. Na velmi tenké plátky pokrájené maso v misce obalíme a dáme stranou.
 - 
                                3
Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme do ní olej. Za stálého míchání přidáme plátky masa a cca dvě minuty opékáme. Poté maso vyndáme, dáme stranou. Do pánve prolisujeme česnek, přidáme mrkev, cibuli a chilli. Opékáme cca dvě minuty za stálého míchání. Nyní přidáme všechny zbylé suroviny kromě masa a za stálého míchání vaříme cca tři minuty. Přidáme maso, vše prohřejeme a ihned podáváme.