Nejlepší amur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 kg Amur bílý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 470.9 mg
  • Vláknina 7940.1 mg
  • Vitamín A 7940.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Kukuřičnou strouhanku smícháme s moukou. Lilek nakrájíme na špalíčky, oloupaný česnek podrtíme nožem, tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Porce ryby osolíme a obalíme v mouce se strouhankou. Dáme smažit do rozpáleného oleje, po obou stranách jen aby bylo maso lehce růžové. Přendáme na ubrousek, aby se vsákl tuk.

  • 3

    Do zapékací mísy naskládáme pokrájenou zeleninu včetně konzervovaných rajčat, okořeníme, osolíme, zakapeme olejem a promícháme.

  • 4

    Zeleninu dáme péci do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut. Poté zeleninu posypeme kapary, položíme porce ryby, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu