Houby se sýrem a smetanou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 g Houby čerstvé
 - 200 ml Mléko plnotučné
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 51 mg
 - Draslík 704.2 mg
 - Vláknina 9502.8 mg
 - Vitamín A 9502.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 366.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vhodné nádoby vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 2-3 minuty. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme další 2 minuty na plný výkon. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
 - 
                                2
Očištěné houby nakrájíme na plátky a přidáme do nádoby. Zlehka promícháme, přiklopíme a vaříme při plném výkonu 7 minut.
 - 
                                3
Mouku smícháme se smetanou a mlékem. Vmícháme nastrouhaný sýr a směsí zalijeme houby. Přiklopené vaříme při plném výkonu 5 minut.
 - 
                                4
Ihned podáváme posypané nasekanou petrželkou.