Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 192 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 192 g Mouka polohrubá
 - 150 g Sýr Čedar
 - 125 ml Podmáslí nízkotučné
 - 1.5 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 277.8 mg
 - Draslík 170.5 mg
 - Vláknina 3691.5 mg
 - Vitamín A 3691.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekárně si necháme vypracovat těsto na muffiny: smícháme vlažnou vodu a podmáslí pokojové teploty, sůl a nalijeme na dno formy pekárny. Posypeme oběma moukami a nahoru dáme cukr a droždí. Spustíme program těsto.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta vyválíme 2 cm tlustou placku a vykrajujeme hrnkem kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                3
Pečeme na 200 °C, deset minut z každé strany.
 - 
                                4
Po vychlazení je plníme usmaženým volským okem, osmaženými plátky slaniny a plátky sýra.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            