Taramasalata podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 135 g Tresčí jikry uzené
  • 2.5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 75 ml Mléko plnotučné
  • 550 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1375 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 149.1 mg
  • Vláknina 1930.5 mg
  • Vitamín A 1930.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 118.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.

  • 2

    Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.

Komentáře k receptu