Taliány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso zadní
  • 900 g Vepřová kýta
  • 2 g Pepř bílý
  • 200 g Kostkový led
  • 24 g Rychlosůl
  • 240 g Rychlosůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132.2 mg
  • Draslík 609.8 mg
  • Vláknina 332.6 mg
  • Vitamín A 332.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.

  • 2

    Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.

  • 3

    Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.

Komentáře k receptu