Cizrnové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cibulka jarní
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 6.67 ml Olej olivový
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 11292.2 mg
  • Vitamín A 11292.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu slijeme a necháme okapat. Cibulku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Cirznu společně s kmínem, česnekem, cibulkou a smetanou rozmixujeme na kaši. Připravenou směs osolíme a opepříme a vytvarujeme z ní 8 karbanátků, které poprášíme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji po dobu 3 minut z každé strany.

Komentáře k receptu