Koláč z ovčího sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Tvarohový sýr
  • 145 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Slivovice
  • 1 ks Citron
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 48.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Sýr, nejlépe ovčí, vložíme do síta a necháme řádně odkapat, citron omyjeme a nastrouháme kůru. Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 3

    Oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, poté vmícháme sýr, slivovici a citronovou kůru. Do bílků přidáme cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do sýrové směsi.

  • 4

    Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, poté překryjeme fólii a necháme v chladničce vychladit.

Komentáře k receptu