Vanilková omáčka II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks žloutek
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Vaječný likér
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr vyšleháme se žloutky a špetkou soli do světlé pěny.

  • 2

    Mléko zahřejeme těsně pod bod varu a polovinu ho za stálého šlehání zamícháme do žloutkové pěny.

  • 3

    Zašleháme i vanilkový extrakt.

  • 4

    Nakonec celou směs zašleháme do zbytku horkého mléka.

  • 5

    Velkou mísu napustíme vodou a přidáme kostky ledu.

  • 6

    Směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme.

  • 7

    Poté hrnec se směsí položíme na mísu s ledovou vodou a šleháme do zchládnutí.

  • 8

    Ochutíme likérem a necháme vychladit v lednici.

Komentáře k receptu