Fideos a la catalana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřový bok
  • 100 g Klobása vepřová
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 500 g Těstoviny Spaghettini
  • 50 g Oříšky piniové
  • 80 ml Olej olivový
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chléb toastový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1896 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 2040 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 502.1 mg
  • Vláknina 15563.8 mg
  • Vitamín A 15563.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.

  • 2

    V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu