Sušenkový koláč s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Hrozinky
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 110 g Cukr moučkový
  • 80 g Čokoláda mléčná
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 170 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 10 g Zázvor kandovaný
  • 10 g Papaya kandovaná
  • 10 g Ananas kandovaný
  • 4 kávová lžička Želatina
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 242.6 mg
  • Draslík 138.1 mg
  • Vláknina 3984 mg
  • Vitamín A 3984 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 2

    Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet.

  • 3

    V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání.

  • 4

    V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.

  • 5

    Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu